Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Καρτέρι σε μετανάστες έξω από σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων απέτρεψε τη σύλληψη αλλοδαπών εργατών

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου, πραγματοποίησαν, προχθές Πέμπτη, το Εργατικό Κέντρο και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την επιχειρούμενη σύλληψη μετανάστη την περασμένη Τετάρτη.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση - καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, την περασμένη Τετάρτη η Επιτροπή Μεταναστών του Εργατικού Κέντρου είχε οργανώσει σύσκεψη. Την ώρα που εργαζόμενοι μετανάστες προσέρχονταν στο μέρος της σύσκεψης εμφανίστηκαν δύο περιπολικά. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν ένα μετανάστη - του φόρεσαν ακόμα και χειροπέδες - και να τον μεταφέρουν στο Τμήμα, με τη δικαιολογία ότι δεν είχε μαζί τα χαρτιά του. Η άμεση παρέμβαση των συνδικαλιστών απέτρεψε, τελικά, τη σύλληψη και στη σύσκεψη, που έγινε κανονικά, καταδικάστηκε ομόφωνα το περιστατικό από το σύνολο των εργαζομένων που συμμετείχαν.

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ κατήγγειλαν, στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας, ότι αυτές οι μεθοδεύσεις της αστυνομίας εντάσσονται στο γενικότερο κύμα διώξεων μεταναστών, στο οποίο επιδίδεται, το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση της ΝΔ με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους του νησιού να καταδικάσουν τέτοια φαινόμενα, να μην αποδεχθούν τη συνολική επίθεση της κυβέρνησης και της ΕΕ κατά των μεταναστών, που αποτελεί επίθεση συνολικά στην εργατική τάξη. Και αναδεικνύει την ανάγκη κοινής δράσης Ελλήνων και μεταναστών κατά της τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και του ρατσισμού. Ειδικότερα, το Εργατικό Κέντρο καλεί τους μετανάστες να συσπειρωθούν στην Επιτροπή Μεταναστών, στα ταξικά σωματεία, να φτιάξουν Επιτροπές Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς μαζί με τους Ελληνες συναδέλφους τους, για δουλειά και ζωή με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

Το περιστατικό καταγγέλλουν, με κοινή ανακοίνωσή τους, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα, ο Σύνδεσμος Οικοδόμων και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σερβιτόρων και Εργατών Ξενοδοχείων Ζακύνθου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις(2015-10-13 00:00:00.0)
Στη μάχη ενάντια στη νέα φοροληστεία(2011-09-16 00:00:00.0)
«Σιγή ιχθύος» από την Επιθεώρηση Εργασίας(2008-08-19 00:00:00.0)
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις σ' όλη την Ελλάδα(2004-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ